Eğitim ve Kurslar

Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

. YENİ WEB SİTEMİZDE YENİ MAKET PASTA RESİMLERİMİZ VE %30 İNDİRİM KAMPANYAMIZ İLE HİZMETİNİZDEYİZ.
Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

 Eğitim Veren Kurumlara Ait Adresler

 

                         2006 yılında kurulan Pastacı Okulu, pastacılık alanında bilgilere ulaşmanın zorluğu karşısında kurulmuş; Pastacılığa gönül vermiş olan kişileri, ustaları, öğrencileri, hobi amaçlı ilgi duyan veya profesyonel anlamda düşünen herkesi bir çatı altında toplamayı amaçlayan bir sitedir. Türkiye’nin En Kapsamlı Pastacılık Sitesidir. Pastacı Okulu’nun sahibi ve yöneticisi bu alanda tecrübesi bulunan ve eğitimler veren Sibel ŞENTÜRK AKGÜNDÜZ’ dür. (devamı..)

           Çikolata her insan için vazgeçilmez bir tattır. Bazılarımız içinse yaşamın merkezidir. “Küçükken en büyük hayalim bir çikolata musluğunun altında saatlerce kalabilmekti. Ağzım açık ılık çikolatanın tadına varmayı, sonra da çikolata havuzunda oynamayı düşlerdim. Büyüdükçe de bunun çikolatanın damakta yayıldığı dakikalarla aynı zaman diliminde yer aldığını öğrendim. Yaşamdan keyif almak sadece bir andı. Ve o an benim için çikolataydı.” diyor Semen ÖNER. Semen ÖNER senelerdir sevdikleri için kurduğu sofralardan aldığı hazzı tam zamanlı uğraş haline dönüştürmeye karar verdi. Bu işi uzmanlarından da öğrenmek üzere Paris Le Cordon Blue şeflik okulunda profesyonel eğitim gördü. Ve 2003 yılının sonbaharında müthiş bir enerji ile MUTFAKTAYIZ! Kuruldu. Türkiye’de aktif olarak beş senedir bu mesleği yemek kursları, butik pastacılık, catering, yemek stilistliği ve restoran danışmanlığı ile sürdürüyor.  (devamı..)

            Özge Oktay, kendini geliştirmeyi düşündüğü sıralarda, Coccolat’ın sahibi Elif Kolankaya’dan Pasta Süslemeleri üzerine çeşitli kurslar aldı. 2003 yılında Pastart’ı kurdu ve 2 yıl boyunca siparişlerini evden yürüterek müşteri kitlesini artırdı. 2005 yılında profesyonel ortama geçerek Pastart Butik Pasta Tasarım ve Eğitim Merkezi’ni açarak çalışmalarına daha bir hız verdi. Ev hanımlarına ve bu mesleği yapmak isteyen kişilere “Pasta Yapımı ” ve “Pasta Süslemesi ” üzerine kurslar vermeye başladı. (devamı..)

           Pastacılık ve yemek üzerine toplam 30 farklı kurs programı içeren okulumuzda 2003’ten bu yana, yaklaşık 3000 mezun verdik. Lezzet okulumuzda eğitim alan kursiyerlerimizin bir kısmı kazandıkları bilgi birikimini evlerinde keyifle yiyecekleri ve sevdikleriyle paylaşacakları lezzetler yaparak uygulamayı tercih ederken, büyük bir kısmı da edindikleri bilgi ve deneyimleri profesyonel iş hayatlarına yansıtarak değerlendirdi. Şu an geldiğimiz noktada sektöre birçok yeni yer ve yetişmiş eleman kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. (devamı..)

              Kuki House Pastacılık, Yemek ve Miksoloji Kursları Başkentin vazgeçilmez mekanı Kuki Plus, alışkanlık yaratan lezzetlerinin sırlarını Ankaralılar ile paylaşıyor.   Uzun zamandır devam eden ve büyük ilgi gören pastacılık ve yemek kursları Pasta şefi Lokman Özer ve Baş Ahçı Soner Şenin eğlenceli anlatımlarıyla daha da keyifli hale geliyor. Bu sene yoğun istek üzerine başlayan miksoloji ve vineloji kursu ise Kavaklıdere ve Pernod Ricard işbirliği ile Miksolog Halil Emre tarafından veriliyor. (devamı..)

                 İlk 18. Yüzyılda şeker ile süslemeli pastalar yapılmaya başlamış. Özel günlerde kutlama pastaları, düğün pastaları, doğum günü pastaları için kullanımı artmış. Şeker hamuru kaplı pastalar zaman içinde geliştirilmiş, çeşitlendirilmiş ve günümüze kadar gelmiş. Şu anda kutlama pastalarının içinde çeşidi çok, el becerisine dayalı yaratıcılığa açık modern ve popüler pasta çeşididir.

             “Şeker hamuru kaplı pasta nasıl yapılır çok merak ediyorum?” diyen pek çok kursiyer, BADEMMUTFAK kurslarına gelerek bu pasta nasıl yapılır A dan Z ye tüm detayları ile öğrenme fırsatı buluyor. Zevkle ve heyecanla geçen dört beş saatlik kurstan sonra mutlu ,tatminkar elinde kendi yaptığı pasta ile gidiyor. Pastayı görenler onun yaptığına inanmakta zorluk yaşıyor çoğu zaman, hele bir de  ikram ettikleri de beğendikten sonra onu yeni pastaları yapma hevesi ve cesareti  ile burada malzeme almaya gelmiş buluyoruz. (devamı..)

       Miss Pasta İzmir’de pastacılık kursu ve pasta malzemeleri satışı için faaliyete geçmiştir. İzmir, pasta kursu veren firmaların çeşitliliği açısından çok da şanslı değildir. Hem pastacılık kursu veren hem de pasta malzemeleri tedarik eden Miss Pasta, sektörünün en iyilerinden olmak için hizmet vermektedir. (devamı..)

      Pasta, Bisküvi ve Tatlı Hazırlama, bu branşta katılımcılara pasta ve bisküvi yapımında ön hazırlık yapabilmek, hamur hazırlayabilme, pişirebilmek, yaş pasta, kurabiye ve tart, börek, çörek ve sütlü tatlıları yapıp, servise hazırlayabilme, ayrıca yapılan ürünü muhafaza edebilme bilgi ve becerisi kazandırılır. Bu branşta işlenen konuların bazıları şunlardır: Kişisel bakım, işe hazırlık, ve sanitasyon, besin öğeleri, besin grupları, hamur çeşitleri, krema, sos ve şuruplar, kuru pastalar, yaş pastalar, özel gün pastaları, süsleme uygulamaları. Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler yiyecek içecek hizmetleri alanında; konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde, pastanelerde, kurum mutfaklarında, kafeterya, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, baklavacı ve börekçi, vb. yerlerde çalışabilirler. (devamı..)

Not: Web adres bilgileri altında bulunan paragraflık yazılar; verilen web sitelerinin kendilerinden “devamına ulaşılabilmesi için” alınmış olup “tüm hakları kendilerine aittir.”

 

Benzer Yazılar;

Bu yazı Pastacılık Mesleği ve Kursları.. içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s