Dünya’nın En İyi 10 Aşçılık Okulu

Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

. YENİ WEB SİTEMİZDE YENİ MAKET PASTA RESİMLERİMİZ VE %30 İNDİRİM KAMPANYAMIZ İLE HİZMETİNİZDEYİZ.
Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

Dünya’nın En İyi 10 Aşçılık Okulu

         Pastacılık ile Aşçılık bir sanattır ve bu meslekleri hakkıyla yapabilmek için, eğitimini almak da bir o kadar önemlidir. Her ne kadar ülkemizde pastacılık ve aşçılığın önemi daha yeni yeni anlaşılmaya başlansa da Dünya’da sayısı yüzlerle ifade edilebilen pastacılık ve aşçılık okulunun bulunması bu mesleklerde eğitimin ne kadar ciddi bir gereklilik olduğunun bir göstergesidir. 

       Dünya’da sadece pastacılık ve aşçılık üzerine eğitim veren üniversiteler ve kurumlar var. Bu okullardan mezun olduğunuzda lisans mezunu sayılıyorsunuz. Hatta isterseniz üzerine master’ınızı bile yapabilirsiniz. İşte ilgilenenlere Dünya çapında seçilmiş  en iyi pastacılık ve aşçılık okulları;

  1. CULINARY INSTITUDE OF AMERICA   

                                                    1

     Verilen Eğitimler   : Aşçılık  Sanatı, Gıda Yönetimi, Pastacılık ve Ekmekçilik Sanatı, Şarap uzmanlığı, İşletmecilik Lisans ve Önlisans Programları.

              “Culinary Insitiude of America” yemek okulu dünyanın en iyi yemek okulu olarak profesyoneller tarafından en çok tercih edilen okuldur. 1946 yılında Newyork Hyde Park’da kurulmuştur. Daha sonra başka bir şube açarak büyük kampüsünü Napa vadisine taşımış ve orada “Culinary Institute of America at Greystone” okulunu kurmuştur. Bu okulun verdiği eğitim hem yemek üzerine hem pasta ve çikolata üzerinedir. Bu okulda 4 senelik eğitiminizi ve üzerine de zorunlu stajınızı tamamladıktan sonra Üniversite diplomanızı alabilirsiniz. Bu okula gitmek isteyen kişiler tarafından zorunlu olarak istenen özellik ise gıda endüstrisinde en az 6 aylık bir deneyimdir. Bunun nedeni de bu sektörü gerçekten istediğinize karar vermenizdir. Sömestir başına ücreti 10.000$ olan okuldan Üniversite diploması alabilmeniz için 38 ay, önlisansınızı tamamlamanız içinse 21 ay okula devam etmeniz gerekmektedir.

 2. FRENCH CULINARY INSTITUDE – NEWYORK

                                                      2

        Verilen Eğitimler:  Aşçılık  Sanatı, Gıda Yönetimi,Pastacılık ve Ekmekçilik Sanatı, Şarap Sanatı, İşletmecilik (Restaurant Yönetimi), Yemek&Teknoloji.

             1984 yılında Newyork Soho bölgesinde kurulmuştur. Profesyoneller ve Amatörler için ayrı olarak hazırlanmış programlara katılarak diploma ve sertifika sahibi olabilirsiniz.  Profesyoneller için hazırlanan programlar 6 ay süren programlar olup buarada diğer kurslara da katılıp ekstra sertifikalar elde edebilirsiniz. Diploma eğitimlerinin ücreti 40.000$’dan başlamaktadır.

 3. LE CORDON BLEU

                                                     3

            Verilen Eğitimler:  Aşçılık  Sanatı, Gıda Yönetimi, Pasta ve Ekmek Sanatı, Şarap Sanatı, İşletmecilik (Restaurant Yönetimi), Yemek&Teknoloji.

                 1895 yılında kurulan Le Cordon Bleu aşçılık okulunun 13 ülkedeki 25 şubesinde yaklaşık 75 farklı ülkeden gelen öğrenciler, her yıl dünya mutfağı ve işletmecilik üzerine ders görüyor.  Le Cordon Bleu’de Aşçılık ve Pastacılık eğitimi Temel, Orta ve İleri düzey kurslarından oluşmakta.  Hem Aşçılık hem de Pastacılık eğitiminin ayrı ayrı sunulduğu ve herbiri toplam üç seviyeden oluşan programlarda, her bir seviyenin sonunda öğrenciler Aşçılık ya da Pastacılık sertifikası edinmeye hak kazanırlar. Diploma alabilmeniz için de pastacılık ya da aşçılık programlarından her 3 seviyeyi başarıyla tamamlamanız gerekmektedir. Her seviyenin yaklaşık eğitim süresi 3 ay kadardır. Katılımcılar ‘Le Grand Diplome’ ile ise Aşçılık ve Pastacılık diplomasını aynı anda 1 yıldan daha kısa bir sürede alabilir. Le Cordon Bleu yılda iki kez ‘yoğunlaştırılmış programlar’ sunar ve böylelikle öğrenciler 6 haftadan daha kısa bir sürede sertifikalarını almaya da hak kazanırlar. Her seviye için (her 3 ay için)  yaklaşık ücret 22.000$ dır.

 4. INSTITUDE OF CULINARY EDUCATION – NEWYORK

                                                   4

               Verilen Eğitimler:  Aşçılık Sanatı,  Pastacılık Sanatı,  İşletmecilik (Restaurant Yönetimi).

                 1975 Yılında 20 yaş ve üzerindeki kişilere hızlandırılmış ve yoğun bir aşçılık programı sunmak için kurulmuştur. Programa katılmak isteyen öğrenciler için istenen özellik ise bir okulun önlisans programından mezun olmuş olmak ya da en az 2 sene bir iş tecrübesine sahip olmalarıdır. 2002, 2003 ve 2008 yıllarında sırasıyla “International Association of Culinary Professionals “ derneği tarafından en iyi aşçılık okulu ünvanına da sahip olmuştur. Aşçılık diploması almak isteyen kişinin 650 saatlik programı başarıyla tamamlaması gerekmektedir.  Aşçılık diploma program ücreti 27.000$ dan başlamakta ayrıca okulda amatörlerin de alabileceği çok çeşitli aşçılık ve pastacılık kursları sunulmaktadır.

 5. Le COLE CULINARY – Amerika

                                                           5

              Verilen Eğitimler:  Aşçılık Sanatı,  Pastacılık Sanatı,  İşletmecilik (Restaurant Yönetimi), Hizmet.

                     LeCole Aşçılık okulunun St. Louis ve Memphis’de olmak üzere 2 ayrı şubesi bulunmaktadır. Önlisans ve Lisans diploma programları sunan okulda aşçılık diplomasını alabilmeniz için toplam 60 haftalık programı başarıyla tamamlamanız gerekmektedir.

 6. DCT Swiss Hotel and Culinary Arts School

                                                 6

     Verilen Eğitimler: Avrupa Yemekleri, Avrupa Pastacılık ve Çikolata, İşletmecilik (Restaurant Yönetimi)

             İsviçre’nin Luzern şehrine yaklaşık 20 dakika mesafede bulunan okul hem aşçılık diploma programı sunarken ayrıca sadece uzmanlaşmak istenilen konular için sertifika programları da vermektedir. Diploma programına katılmak isteyen kişide aranılan özellik  en az 6 ay yemek endüstrisinde iş deneyimi sahibi olmasıdır. Toplam 9 ayda tamamlanan programdan sonra İsviçre’de 3 ay zorunlu staj olanağı sunan okulda yemek ve kalma masrafları dahil okul ücreti her 3 aylık dönem için 15.000 CHF ‘den başlamaktadır.

 7. Johnson & Wales University

                                          7

              Verilen Eğitimler: Aşçılık Sanatı,  Pastacılık Sanatı,  İşletmecilik (Restaurant Yönetimi), Hizmet , Gıda Yönetimi ve Pazarlama, Şarap Eğitimi Sertifika Programı.

                 1993 yılında Aşçılık Master  programını Amerika’da veren ilk okuldur. Toplam 4  farklı  kampüs şubeleri bulunan okul,  ünlü aşçı Emeri Lagasse tarafından dünyadaki en iyi yemek okullarından biri seçilmiştir. Lisans ve Önlisans programları sunan okulda lisans diploması alabilmek için 4 sene eğitim almak gereklidir. İş deneyimi olan veya zaten bir üniversiteden mezun olan kişilere de önlisans programını 12 ayda tamamlama fırsatı sunulmaktadır. Program ücretleri yıl başına 23.000$ ‘dan başlamaktadır.

 8. NEW ENGLAND CULINARY INSTITUDE – AMERİKA

             Verilen Eğitimler: Aşçılık  Sanatı, Gıda Yönetimi,Pastacılık ve Ekmekçilik Sanatı, , İşletmecilik Lisans ve Önlisans Programları.

                 Aşçılık ve Pastacılık konusunda Lisans, Önlisans ve sertifika programları sunan okulda Lisans diploma programını başarıyla tamamlayabilmeniz için 18 ay kampüste eğitim görmeniz ve 3 farklı yerde stajınızı başarıyla tamamlamanız gerekmektedir. Diploma Program yıllık ücreti kalma masraflarınız dahil 33.000$’dan başlamaktadır. Ayrıca uzmanlaşmak istenilen konuyla ilgili kısa ama yoğun programlarda sunan NECI , 15 haftalık öğretim ve 15 haftalık paralı staj imkanı vererek başarılı olan öğrencilere sertifika vermektedir. Bu sertifikalar Ekmekçilik ve Pastacılık üzerinedir ve dönem  ücretleri 11.000$ dır.

 9. APICIUS Culinary Institute – ITALYA

                                       9

        Verilen Eğitimler:  Aşçılık  Sanatı, Gıda Yönetimi,Pastacılık ve Ekmekçilik Sanatı,  İşletmecilik ,Şarap Eğitimi.

              Apicius İtalya’nın sanat dolu kenti Floransa’da bulunan en iyi gastronomi ve aşçılık okullarından birisidir. Amerika’da Fairfield University ve University of South Florida ile olan anlaşmaları sayesinde öğrenciler kredilerini transfer edebilmekle beraber, 2 yıl Apicius’ta okuyup son iki yılı University of South Florida’da okuma imkanı mevcuttur. Önlisans Programı 2 sene , Lisans programı 4 sene ve sertifika programları 1 sene sürmektedir. Ayrıca Amatörlere yönelik 1 haftadan 2 aya kadar özel kurslar da düzenlenmektedir. 4 yıllık Lisans Program Ücreti 36.000 Euro’dur.

10. OREGON CULINARY INSTITUDE – PORTLAND OREGON – AMERİKA

                                                     10

                 Verilen Eğitimler: Aşçılık  Sanatı, Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi, İşletmecilik.

                   Aşçılık ve Pastacılık konusunda Önlisans programı veren okul dünyadaki en iyi aşçılık okullarına kıyasla ücret olarak biraz daha makul görünüyor. Toplam 1,5 senede Önlisansını tamamlayan öğrencinin program için ödemesi gereken toplam tutar 23.000$.

Alıntı: http://www.listemiste.com/dunyanin-en-iyi-10-ascilik-okulu.html
 
 
  •  
Bu yazı Pastacılık Mesleği ve Kursları.. içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s