Pasta Süslemede “Swarovski Taş”

Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

. YENİ WEB SİTEMİZDE YENİ MAKET PASTA RESİMLERİMİZ VE %30 İNDİRİM KAMPANYAMIZ İLE HİZMETİNİZDEYİZ.
Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

 Pastalarda Swarovski bile var.. 

                        Pastalar çarpıcı tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Farklı çiçek dekorasyonlarının yanı sıra artık Swarovski kristalleri ile de süsleniyor.

                                                          Pastalarda Swarovski bile var

                 Pastalara artık bir “sanat eseri” gözüyle yaklaşılıyor. Süsleme ve tasarımlar her gün daha fazla gelişiyor, yeni modeller üretiliyor. Cikare, Beyaz Fırın, Coccolat, Levon Patisserie çiçekli pasta yapmanın yanı sıra farklı seçenekler sunuyor. Cikare’nin Swarovski taşlı pastası bu yeniliklerden biri. Yani kristal taşlar artık sadece giyim ve aksesurlarda değil maket pasta dekorasyonlarında da kullanılıyor. Bir süredir devam eden başka bir trend ise tek kişilik pasta: Büyük pastanın minyatür, tek kişilik kopyaları servis ediliyor.

        “Bu yıl uzun, konik şekilli tasarımlar öne çıkıyor”

  •  Nathalie Stoyanof Suda (Beyaz Fırın), pasta süslemelerinde el yapımı çiçekler bu yıl da favori. Klasik formların dışında müge çiçeği gibi farklı tasarımları da uyguluyoruz. Pastadaki çiçek ve süslerimizin hepsi yenebilir . 
               Altın rengi işlemeli, modern-klasik desenlerde hazırlanmış pastalar çok tercih ediliyor.Hazırladığımız pastaların iç malzemesi kutlama sahibinin arzusuna, yemek veya kokteyl mönüsüne, pasta tasarımına uygun olarak kullanılabiliyor: Çikolatalı, meyveli, krokanlı, parça çikolatalı, fıstıklı…
                  Düğünlerde artık klasik katlı pasta yerine değişik formlar aranıyor. Bu yıl uzun, konik şekilli tasarımlar öne çıkıyor. Ayrıca porsiyon pastalar çok moda. Gelinle damadın kestiği bütün, maket bir pasta bir kişilik porsiyonlar halinde davetlilere sunuluyor.
    Düğün pastalarında klasik olarak en çok tercih edilen renkler beyaz, ekru ve krem. Pembe, yeşil, mavi ve kahverenginin tonları da artık kullanılmaya başladı. Kutlama pastaları özelliklerine göre dilim başına 8-13 YTL.

         Mevsimlerin duyguları her sezon pastalarımıza da yansır.” 

  • Elif Kolankaya (Coccolat), mevsimlerin duyguları her sezon pastalarımıza da yansır. Bahar aylarında  renk ve süslemelerde cıvıl cıvıl pastalara yöneliriz.
                   Düğün ve nişan pastalarında da koyu yeşil bir fon üzerinde ekru, pembe, turuncu ve mavi. Bu renkleri limon kremalı çilek ve frambuazla servis edip ferahlatıcı bir pasta yapıyoruz.
                 Pastalarımızı özel bir talep gelmediği sürece boncuk, kristal taş, kurdele gibi hazır objelerle süslemektense, yenebilir malzemelerle süslemeyi tercih ediyoruz.
    Kişiye özel pastalar çok gözde.
               Renkli, eğlenceli tasarımlardan başka zarif tek kişilik pastalar da yapıyoruz.
    En çok istenen modellerimizin fiyatı dilim başına 8 ile 16 YTL arasında.

      “Düğün pastasında gelinin elindeki çiçek bile önemlidir.”

  • Levon Balıkçıoğlu (Levon Patisserie), klasikten vazgeçmeyenler için pasta dekorasyonunda gül, manolya, lilyum, orkide, menekşe gibi canlı çiçekler ya da bu çiçeklerin şeker hamurundan yapılmış benzerleri kullanılabilir. 
                  Art Nouveau tarzı süsleme de kutlama pastalarına çok yakışıyor.
    Düğün pastaları geleneğinin klasik yönünü vurgulamak isteyenlerin tercihi büyük oranda beyaz.
                  Düğün veya nişan pastasının renk seçiminde gelinin üzerindeki kıyafet, elinde tuttuğu çiçek, hatta teninin renginin dahi gözetilmesi gerekir. 
                  Düğün pastasının tüm katları aynı renkte olabileceği gibi, pastel renkler beyazla birlikte kullanılabilir ya da ayrı katlarda aynı rengin farklı tonları pastaya uygulanabilir.
                  Düğün pastası estetik bir tasarımdır ve bu tasarımın gerçekleşmesinde gelin ve damadın istekleri göz önünde bulundurulmalı. Ancak bu tasarımı gerçekleştirecek olan pasta ustasının tecrübe ve tavsiyeleri de çok önemli. Özel gün pastalarında dilim fiyatı 5-7,5 YTL civarında.

 “Maket pastada kristal taş, gerçeğinde akide şekeri kullanıyoruz.”

  • Gamze Aktan (Cikare), dekorlu yetişkin pastalarında çiçekler, çocuk pastaları için de belli karakterlerin şekerle yapımı hep akla geliyor. Biz farklı bir şey yapmak istedik. Amerika’da pastacılık eğitimi aldığım kişi aynı zamanda Tiffany&Co.’nun mücevher tasarımcısıydı. Ben de maket pastalarda Swarovski taşları kullanmak istedim. Gerçek pastada bu görünümü akide şekeriyle elde ediyoruz.
                    Düğünün, nişanın konseptine göre o tonlarda Swarovski taşlar kullanılıyor.
    Bu sene özel gün pastalarında karnaval modası ön planda. Oldukça canlı renkler kullanılıyor: Fuşya, pembe, buz mavisi ve çimen yeşili…
                     Belçika’dan gelen özel bitter çikolata kullanıyoruz. Bu en çok tercih edilen.
    Mevsimine göre meyve kullanıyoruz. Baharda çilekli çikolatalı pasta çok talep görüyor.
    Fiyatlarımız dilim başına 7-12 YTL civarı. 500 kişilik bir düğün için taşlı pasta edinmenin bedeli 3 bin 500 ile 6 bin YTL arasında.
  Alıntı: http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=cumartesi&ArticleID=513285&Date=05.04.2008
 
 
 
About these ads
Bu yazı Maket Pasta.. içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logo

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter picture

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook photo

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ photo

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s