AB Projesi Olan “Tatlı ve Pastacılık Kursu”

Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

. YENİ WEB SİTEMİZDE YENİ MAKET PASTA RESİMLERİMİZ VE %30 İNDİRİM KAMPANYAMIZ İLE HİZMETİNİZDEYİZ.
Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

AB PROJESİ OLAN TATLI VE PASTACILIK KURSU

 “İşsiz Genç Kadınların İstihdam Hedefli Aşçılık ve Pastacılık Eğitimi” Projesi    

                 Finanse edilen projelerden bir tanesi de “İşsiz Genç Kadınların İstihdam Hedefli Aşçılık ve Pastacılık Eğitimi” projesidir. Projenin temel çıkış noktası; kadınların istihdam edilebilirliklerindeki yetersizliğin en önemli nedenlerinden bir tanesinin beceri ve mesleki nitelik eksikliğinin olmasıdır. Proje, Amasya bölgesinde, turizmin gelişmesine paralel olarak ortaya çıkan aşçılık ve pastacılık alanındaki yetişmiş eleman ihtiyacını, bu alanda çalışmak isteyen işsiz genç kadınlara aşçılık ve pastacılık alanında eğitim vererek karşılamayı ve kadın istihdamını artırmayı amaçlamaktadır.

             Proje başlama tarihi 30.07.2010 ve bitiş tarihi 29.07.2011’dir. Bu süre içinde 40 genç kadına (20 aşçılık ve 20 pastacılık alanında) mesleki eğitim verilecektir. Projenin bütçesi; 108,863.37 AVRO olup, hibe miktarı 97,977.03 AVRO ve proje sahibi ile ortakların katkısı ise 10,863.37 AVRO’dur.

          Projenin hedef grubu; Amasya ve yöresinde yaşayan, temel eğitimlerinden sonra mesleki eğitim alma şansı bulamayan ve bu yüzden çalışma hayatına başlayamayan işsiz genç kadınlardır.

           Projenin nihai faydalanıcıları; Amasya bölgesinde faaliyet gösteren ağırlama işletmeleri (oteller, restoranlar, kafeteryalar, eğlence işletmeleri, dinlenme tesisleri vb) ve işsiz kadınlardır.

 Proje Broşürü  

 
   Devamı :  Dokümanın tamamına direkt ulaşmak için tıklayınız..
 

 Kurs Ders Programı

                                        

Devamı :  Dokümanın tamamına direkt ulaşmak için tıklayınız..
 
 

KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ HİBE PROGRAMI     

                 Hibe programının amacı; kadınların işgücü piyasasına katılımları ve kadın istihdamının Türk işgücü piyasası içindeki payının düşük olmasından dolayı kadınların istihdam edilebilirliğini arttırmak, kadın girişimciliğini desteklemek ve kadınların işgücü piyasasına katılımları önündeki engelleri azaltmayı hedefleyen projeleri finanse etmektedir.

               Projelere verilen hibe miktarının %85’i Avrupa Birliği bütçesinden ve %15’i Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden karşılanmaktadır.

  (  *   Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.  )
 
Daha Fazla Bilgi için;      Yrd. Doç. Dr. Şerif BALDIRAN
                                      Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu
                                      Tel:  03582526210    Fax: 03582526211
                                        Mail: serif.baldiran@amasya.edu.tr
 
 
 Alıntı:http://www.ascilikvepastacilik.org/index.htm
 
 

 Proje ile ilgili Basından bir Haber ;     

HEDEFLİ AŞÇILIK VE PASTACILIK EĞİTİMİ PROJESİ

.

   “İŞSİZ GENÇ KADINLARIN İSTİHDAM HEDEFLİ AŞÇILIK VE PASTACILIK EĞİTİMİ PROJESİ” toplantısı yapıldı.

              Avrupa Birliği Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı çerçevesinde Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Amasya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Amasya Turizm Derneği’nin yürüttüğü “İşsiz Genç Kadınların İstihdam Hedefli Aşçılık ve Pastacılık Eğitimi Projesi” Amasya’da yaşayan 40 işsiz kadına yaklaşık bir yıl süreli eğitim sonucu meslek sahibi olma fırsatı sunuyor.

                Projenin tanıtım toplantısı Amasya Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ile Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’nın da katıldıkları törende yapıldı. Projenin toplam bütçesinin 108 bin 863 Euro olduğunu ve 10 bin 886 Euro’luk kısmının proje yürütücüleri tarafından finanse edildiğini belirten Amasya Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ergün Şimşek, “Projenin amacı, Amasya bölgesinde turizmin gelişmesine paralel olarak ortaya çıkan  yöresel yemek yapımı ve pastacılık alanında vasıflı eleman ihtiyacını 40 işsiz genç kadına aşçılık ve pastacılık alanında mesleki eğitim vermek suretiyle gidermektir. Böylece hem Amasya’nın turistik hizmet kalitesi artacak, hem de bölgedeki kadın işsizliğinin azaltılmasına azda olsa bir katkı sağlanacaktır” dedi.

                      Amasya üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren ise kentte son dönemde gerçekleştirdikleri 8 AB destekli projeye 1 Milyon Euro’nun üzerinde hibe aldıklarını, bunun dışında 9 projenin daha hazırlanıp A.B.’ye sunulduğunu kaydetti. Eren, yeni yöneticilik anlayışının A.B.’den hibe almaya yönelik projeler hazırlamak olduğunu vurgularken, tüm yöneticileri bu yönde çaba sarf etmeye davet etti. Rektör Eren, Amasya Üniversitesi’yle Amasya Valiliği olarak daha yakın çalışma ve işbirliği yapmak istediklerini söyledi. 21 Eylül 2010

Alıntı: http://www.suluovagazetesi.com/suluova/haber_detay.asp?haberID=1072
 
 
 
  •   
Bu yazı Pastacılık Mesleği ve Kursları.. içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s