Düğün Pastası Üzerine Herşey; Pasta Akımları..

Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

. YENİ WEB SİTEMİZDE YENİ MAKET PASTA RESİMLERİMİZ VE %30 İNDİRİM KAMPANYAMIZ İLE HİZMETİNİZDEYİZ.
Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

   Düğün Pastaları: Fikirler & Trendler                 

Yemekli kutlamalarda düğün pastasının tarihi eski çağlara dayanır. Eski yunan çiftleri verimlilik sağladığına inandıkları için susamlı pastaları tercih ederlerdi. 16. yy İngiltere’sinde düğün pastasının tatlı olarak servis edilmesine başlandı. Fransızlar da pasta üzerinde büyük etkiye sahiplerdir. Modacılar, şimdiki zamanın pastalarında beyaz ve mat renklerin kullanılmasının eskide kaldığını söylüyorlar. En son moda pastaların, çok daha faklı bir görünüme sahip olduğunu pasta modacılarından öğrendik.

           İç Güdüler
En iyi pasta tasarımcıları ve dekoratörleri pastanın tadının önemini anladılar. Görünümünün hala çok önemli olmasının yanında, pastanın tadı giderek ön plana çıkmaya başladı. Çoğu pasta tasarımcısının düşüncesine göre, gelin ve damat kendi düğünlerinde görünüşün yanında sıra dışı ve harika bir tada sahip olan pastaları tercih ediyorlar. Bol şekerli gösteriş ağırlıklı pastalar yerine unlu pastalar daha fazla tercih edilmeye başlandı. Günümüzün son moda pastaları öncelerinden farklı olarak daha nemli ve tad açısından harika olmaları gerekiyor.

           Yeni Damak Zevki.
Çikolatalı un pastaları oldukça popüler hale geldi. Hindistan cevizli pastalar eski modasını yitirmiş durumda. Alternatif olarak düğün pastalarında tiramisuların kullanılması ile ilgili farklı görüşler ortaya çıktı. Kimileri tiramisunun düğün pastası için hafif ve uygunsuz olduğunu düşünürken, kimilerine göre de bu pastalar harika birer düğün pastası olarak kullanılabilirler.

Egzotik aromalar moda olduysa da düğün sahipleri pastalarında çok fazla şekerli tat istemiyorlar. Şimdi aromalar sayesinde şeker kullanımı azalmış durumda. Bu örneklere az şekerli ve hafif İtalyan pastalarında rastlayabiliriz. Ağır yemeklerden sonra hafif pastalar çok daha kolay hazmediliyor.

           Pasta Renkleri
Pasta dekoratörleri daha yaratıcı hale geldikçe renklere ağırlık verirler. Sarının çeşitli tonlarına ağırlık verilmesine rağmen beyaz hala herkes için geleneksel bir seçim. Tabi ki beyazın da birçok tonu var. Örneğin kar beyazı, kırık beyaz…Bunların hepsinin karışımı çok zengin ve modern bir görünüm ortaya çıkartıyor. Artık hiç kimse alışılmış klasik pastaların dışında kendilerini daha iyi ifade edebilecek tasarımda pastalar tercih ediyorlar. Dekoratörler artık müşterilerine pastanın renklerinin seçiminde mevsim renklerini öneriyorlar. Koyu renkler, bordo gibi sonbahar ve kış sezonlarında kullanılmalı. Parlak renkler veya daha yumuşak renkler açık mavi ve pembe gibi, bahar ve yaz renkleri…Tabi bu bağlamda mat ve klasikleşmiş ana renkler dekoratörler tarafından revaçta değil.

           Ve Damat Pastayı Alıyor.

Damat ve gelinin pastaları birbirinin tam zıttı olmalı. Örneğin eğer gelinin pastası hafif bir pasta ise, damadın pastası acı ve bol kremalı olmalı. Damadın pastası resepsiyon sırasında sunulmak üzere veya küçük kutulara konularak konukların eve götürebilmesi için hazırlanır. Diğer tarafta gelinin pastası geleneklere uygun bir şekilde, gelinin karakterini yansıtacak bir şekilde hazırlanır.


  Martin Lynch ile Pastalar Üzerine   

Söyleşi İstanbul’un büyük otellerinden biri olan Conrad İnternational ’ın pasta uzmanı Martin Lynch ile düğün pastaları hakkında kısa bir söyleşi yaptık. Düğün pastası üzerinde dikkat edilen önemli noktaları bu söyleşi ile öğrenebilirsiniz.

   n:Kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz?

M L: Yaklaşık toplam 17 yıldır Avrupa’da ve Türkiye’de olmak üzere bu işle uğraşıyorum. Şu an Conrad Oteli’nde ‘Pastry Chef’ olarak görev yapmaktayım.

            n:En çok siparişi aldığınız düğün pastası çeşitleri nelerdir?

M L: En çok olarak size bir şey söyleyemem ama genel olarak Türkiye’de çikolatalı, meyveli pastalar tercih ediliyor. Belirli bir pasta çeşidimiz yok. Gelin&Damat, misafirlerin de ağız tadını düşünerek bir çeşit belirliyorlar ve biz de bu siparişe göre düğün pastasını hazırlıyoruz. Meyvelilerin yanında sade pastalar da çok rağbet görüyor. Sonuçta düğün pastasının hafif olması önemli.

n: Pastayı hazırlarken tecrübenizden yararlanarak en çok hangi noktalar üzerinde duruyorsunuz?

M L: Düğün Pastası görünüşünün geline ve damada uygun olması gerekir çünkü pasta salona girerken tüm dikkatler gelin, damat ve pasta üçlüsü üzerinde yoğunlaşır. Burada renkler devreye girer. Gelinlik üzerinde kullanılan renkler ile pastanın renklerinin birbirlerine uygun olması gerekir. Böylece pasta üzerinde çok farklı renkler kullanabiliriz. Hatta gelinlik dışında gelinin buketinden ayakkabı rengine kadar pasta üzerinde uygun renkleri belirliyoruz.

            n: Peki sizce düğün pastasının görünüşü mü yoksa tadı mı ön planda olmalıdır?

M L:Tabii ki ikisi de çok önemli. Düğün pastasının diğer pastalardan farkı ihtişamlı olmasıdır. Elbette düğün sahiplerinin isteğine göre bu belirlenir. Daha önce söylediğim gibi pasta üzerinde kullanılan renkler ve süslemeler pastanın tadı ile çok ince bir çizgide buluşur. Eğer süsleme çok fazla olursa pastanın tadına yansıyabilir tabi bu da hoş olmaz.

      n:Çoğu düğün pastasında krema çok fazla kullanılıyor bunun sebebi nedir?

M L: Doğru! Gerçekte krema Türkiye’de çok fazla kullanılıyor. Avrupa’da hazırlanan çoğu düğün pastasında krema yerine özel bir şekerden yapılmış madde ile pasta kaplanıyor. Renk olarak aralarında büyük bir fark yok. Bu şekerden yapılmış madde ile krema’nın rengi gelinlik beyazına yakıştığı için böyle bir yöntem uygulanıyor. Tabi davetli sayısına göre pasta ebadının büyük olması düğün pastalarında kremanın çok kullanılmasına yol açıyor.

            n:Bazı düğünlerde gelin ve damadın kestiği pastanın sahte olduğu doğru mu?

M L: Evet. Katlı pastalarda bu yöntem kullanılıyor. Tabi bu söylediğim pasta sadece görünüş açısından konuluyor. Gelin ve damat pastayı keserken içerde gerçekten yenilecek pasta tabaklara servise hazır olacak şekilde konuluyor. Tabi böyle bir kural gerekmiyor. Bizim de hazırladığımız gerçek çok katlı pastalar var. Tabi bu pastanın kesilmesinden sonra düğün davetlilerine dağıtımı çok az bir süre için de olsa gecikiyor.

n:Şu ana kadar yaptığınız en yüksek pasta kaç katlıydı?

M L: Yanlış hatırlamıyorsam 14 katlıydı. Kalabalık bir düğün için hazırlamıştık. Çok ihtişamlı bir pastaydı.

            n: Son olarak düğün sahiplerine düğün pastası ile ilgili neler önerirsiniz.?

M L: Kendi ağız tatlarına göre pastanın çeşidini belirlesinler. Ağır et yemeklerinden oluşan ana menüden sonra davetliler hafif bir pastayı tercih ediyorlar. Bu yüzden pastayı yapan firmayla pastanın hafif olması konusunda önceden anlaşsınlar.

    Düğün Pastası Seçimi

Düşlerin Gerçeğe Yansıması Düğün Pastası Hayatı Paylaşmak Üzere Bir Araya Gelen Bir Çift yüreğin Beraber Geçirecekleri Bir Ömre Ait Duygularını Sevdikleriyle Paylaşma İsteğini Sembolize Eder.

İşte düğünlerin en tatlı anısı... Birbirinden göz alıcı tasarımlarda hazırlanan bu özel pastalar nefis tatlarıyla da düğünün unutulmazları arasında yer alıyor. Çok katlı düğün pastaları yerlerini gittikçe daha az katlı ama daha gösterişli tasarımlara bırakıyor. Özel motifler, değişik süslemeler taşıyan bir model yaratılacaksa pastalar, çoğunlukla maket olarak düzenlenip, sadece gelin ve damadın ilk dilimi kesmelerine uygun şekilde hazırlanıyor. Bembeyaz ya da renkli kremayla kaplı pastanızı taze meyveler, çiçekler, melekler, yıldızlar, kalpler, uğur böcekleri, inci topları, kelebekler, fiyonklar, deniz kabukları, kuşlar, balıklar, nazar boncukları gibi düğün konseptine uygun bin bir çeşit aksesuarla süsleyebilirsiniz. önce rengi belirleyin!

Pastanızı seçerken birçok şeye dikkat etmeniz gerekiyor. Unutmayın bu işin de kuralları var. Öncelikle pastanın renk seçimi çok önemli. Bunun için ilk dikkat edilecek şey mevsim. Pastalar özellikle düğünün yapıldığı mevsime göre farklılık gösteriyor.Pasta da renk ve tasarımıyla düğünün bir yaz düğünü olduğunu hemen belli etmeli. Yaz düğünleri için daha çok fresh tatlar tercih ediliyor.

Bir Düğünde Yemek Olarak Ne İkram Ederseniz Edin Son Noktayı Pastanız Koyacaktır. Uzun Yıllar Kıldan Çıkmayacak ve Herkesin Harikaydı Diyerek Hatırlayacağı Bir Düğün Pastası İçin Yeni Pastalara Bir Göz Atın.

Pastanızın klasik, sportif ya da modern bir tasarımla hazırlanması, düğün konseptinize bağlı olarak değişebilir. Ama pastanın lezzeti ve tasarımının yanı sıra, konuklarınıza yapabileceğiniz sürprizler olduğunu da unutmayın. gelin ve damat  pastasını keserken aynı pastanın minyatürü dağıtılıyor konuklara.

Bu arada pasta ve nikah şekeri arasında da bir uyum olsun diyorsanız, o da mümkün. Nikah şekerlerini, pastanın tasarımına uygun bir sunumla hazırladığınızda her bir detayın üzerinde özenle durmuş oluyorsunuz. Ama bu özenli hazırlık süreci için en az bir hafta ile 15 gün öncesinden siparişinizi vermelisiniz.

Fiyatlar dilim fiyatı ile pastanın tasarım ve sunum şekline göre değişiyor.Kışın krem rengi ve beyaz, yazın ise sarı, pembe, somon renkleri ile melek motifleri ve canlı çiçek kullanılan pastalar daha çok kullanılıyor. Ayrıca pastanın gelinliğin ve damatlığın rengine uyum sağlaması çok önemli.Bunun için kullanılacak en uygun renkler; beyaz-sarı, beyaz-somon, beyaz-pembe gibi beyazla beraber kullanılan renkler.

Pasta seçiminde dikkat edilmesi gereken ve farklılık yaratan diğer bir unsur ise düğün mekânı. Havuz başı ve bahçe gibi açık mekânlarda yapılan düğünler için katlı pastalar çok daha uygun bir seçim. Bunun nedeni ise pastanın kalabalık içinde rahat olarak görülebilmesini sağlamak. Ama otel ve salon gibi kapalı mekân düğünlerinde ve küçük salonlarda ise az katlı ama dekoratif ve gösterişli pastaların kullanıl ması daha uygun oluyor. Ayrıca çok büyük düğün organizasyonlarında her davetli için ayrı hazırlanan tek kişilik küçük pastalar veya her masa için tasarlanmış pastalar da kullanılıyor.

Düğünlerin en tatlı anısı :

Pasta verimliliğin ve iyi şansın sembolü olarak kabul edilir. Eski dönemlerde düğün törenlerinin sonunda gelinin başında ekmek kırılırmış. Davetliler de şans getirmesi için ekmek kırıntılarından alırmış. Orta çağda gelin ve damat küçük ekmeklerden oluşan bir hale içinde öpüşürlermiş 17. Yy ‘da bir Fransız aşçı, bu ekmeğe daha güzel bir şekil vermiş ve ilk düğün pastasını ortaya çıkarmış.

Alıntı: http://www.alemim.de/forum/evlilige-hazirlik/18447-dugun-pastasi-uzerine-hersey.html

Bu yazı Düğünlerde Pastalar içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s