Pastacılık eğitim ve atölyelerinde neler yapıyorlar?

Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

. YENİ WEB SİTEMİZDE YENİ MAKET PASTA RESİMLERİMİZ VE %30 İNDİRİM KAMPANYAMIZ İLE HİZMETİNİZDEYİZ.
Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

 Pasta Yapmayı Okulunda Üstatlarından Öğrenin

Gastronomiye ve dallarına olan ilgi her geçen gün biraz daha artıyor. Günümüzün yükseliş gösteren trendlerinden biri de pastacılık. Butik üretim çalışan pastaneler, yaratılan konsept pastalar, tatlılar ve dahası. Yaratıcılıkta sınır tanımayan pastacılık dünyasına temellerini doğru attığınızda rahatça adapte olabilirsiniz. Pastacılığın temel ilkelerini, tekniklerini, püf noktalarını profesyonel ortamda keyifli bir şekilde öğrenmek isterseniz diye konusunun uzmanı İstanbul’da olan okulları sizler için araştırdık. Pastacılık eğitim ve atölyelerinde neler yapıyorlar kısaca derledik.

  • “MSA”  mutfağında profesyonelleri yetiştiriyor.

T.C Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ve uluslararası mesleki yeterlilik sertifikası veren dünyaca ünlü City &Guilds’e Türkiye’den akredite ilk ve tek özel profesyonel aşçılık okulu olan Mutfak Sanatları Akademisi 2004 yılından beri hizmet veriyor. Şu ana kadar 2500’den fazla profesyonel mezun ve 20.000 amatör katılımcıyı mezun eden okulda sadece profesyonel pastacılık ve ekmekçilik değil profesyonel aşçılık ve pasta ekmekçiliği, yiyecek içecek işletmeciliği ve profesyonel barmenlik ve miksoloji eğitimi de veriliyor.

Okulda verilen eğitimlerden Profesyonel Aşçılık ve Profesyonel Pasta-Ekmekçilik programları toplamda 8 ay sürüyor ve bunlar da 4 ay okul 4 ay 5 yıldızlı otel ve restoranların mutfaklarında staj yaparak gerçekleşiyor. MSA’da Profesyonel Aşçılık ve Pasta-Ekmekçilik eğitim programları Şubat, Temmuz ve Eylül aylarında açılıyor. Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği ve Profesyonel Barmenlik & Miksoloji ise yılda 4 dönem halinde açılıyor.

MSA’da mesleki eğitim programlarının başında gelen Aşçılık ve Pasta-Ekmekçilik programlarının sonunda katılımcılar uluslar arası geçerliliği olan City&Guilds diploması alma hakkına sahip oluyorlar.

http://www.msa.tc/

  • Hobiniz Lezzet olsun İstiyorsanız; Hobimle Mutluyum Lezzet Okulu..

Hobimle Mutluyum Lezzet Okulu, Kalamış’ta başarılı şef Eyüp Kemal Sevinç’in yönetiminde ilerliyor. Birçok tanınmış lefin görev aldığı Hobimle Mutluyum Lezzet Okulu’nda pastacılığın temellerini, püf noktalarını ve inceliklerini uygulamalı olarak eğlenceli bir ortam öğrenebiliyorsunuz. Toplamda 4 hafta süren eğitimde yapılanlar ise; temel kek ve çikolata eritme teknikleri, çikolata yapımı, çikolata çeşitleri eğitimi verilerek uygulama kısmında da cup cakes, muffin, çikolatalı fondan, kıtır pizzalar ve çikolata yapımı gösteriliyor.
Eğitimin ikinci haftasında karamelize teknikler ve soslar uygulamasında da cheese cake, krem karamel, böğürtlenli sos, havuçlu kek ve tiramisu yapılıyor. Üçüncü haftada temel pandispanya teknikleri, şeker hamuru kullanımı, pasta süsleme teknikleri ve temel hamur yapım dersleri işleniyor. Eğitimin son haftasında da ekmek yapımı temelleri, fırın ve bıçak kullanma teknikleri gösteriliyor uygulamasında da çeşitli ekmekler yapılarak sütlaç ve profiterol yapmanın incelikleri gösteriliyor.
http://hobimlezzet.com

  • Enstitü de pastacılığı öğrenin; Istanbul Culinary Institute..

İstanbul’un merkezi konumunda yer alan Istanbul Culinary Institute, hem profesyonel hem de amatör eğitim almak isteyenlerin isteklerini karşılıyor. Dersimiz Çikolata,Pastacılığa Giriş, Pastalar, Muffinler, Kurabiyeler Dersi ve Custard, Mousse, Soufle Dersi gibi programların yer aldığı okulda dersler hem teorik hem de uygulamalı olarak profesyonel mutfak ortamında veriliyor. 2 gün süren Dersimiz çikolata eğitiminde birinci gün; çikolata temperleme, çıtır çikolata topları, çikolata bar yapımı ve çikolatalı meyveler uygulamalı öğretiliyor ikinci gün de trufle yapımı,kalıp çikolata yapımı ve çikolata kaplı badem yapımı gösteriliyor.
Pastacılığa giriş bölümünde; Jaconde yapımı, tiramisu, profiterol, krem karamel, turta hamur çeşitleri, fındıklı tarçınlı turta yapımı, çikolatalı kurabiye yapımı uygulamaları gösteriliyor. Redvelvet pasta yapımları, tuzlu ve tatlı muffin ve kurabiyeler, meyveli ve çikolatalı mus, sufle, crem brulee, bread puding yapımları ise uygulamalı olarak son derslerde veriliyor. Değişen program ve tarihler için Istanbul Culinary Institute ile iletişime geçebilirsiniz.
www.istanbulculinary.com/tr/

  • Butik atölye Coccolat’ta kendinizi şımartın

2003 yılında kurumsal yaşamına başlayan Coccolat, Türkiye’nin ilk pasta tasarım atölyesi ve aynı zamanda yemek okulu. Coccolat Lezzet Okulu’nda derslerde kullanılan malzemelerin hepsi Coccolat tarafından sağlanırken kurs çalışmalarının sonunda isteyenler yaptıklarını paket yapıp götürebiliyor.
Temel pastacılık kursunda cevizli karamelli tart, meyveli fırın cheese cake, brownie, chocolate chip cookie, tart tatin, Sacher Torte, brioche, sufle kek, tiramisu, muffin, profiterol, salt cookie ve quiche’ten oluşan 10 tatlı 3 tuzlu toplam 13 temel çalışmaya yer veriliyor. Bu eğitime katıldığınızda pastacılığın püf noktaları hakkında bilgi sahibi olarak “neden-sonuç” ilişkilerini kendiniz kurabiliyor hale geliyorsunuz.

Temel Pastacılık Kursunun ikinci evresinde ise; Carrotcake, devil’sfoodcake, pumpkinpie/kayısılı badem kremalı tart, taze meyveli tart, çikolatalı tart, vişneli crumble’lı tart, crembrulee gibi özel tekniklerle hazırlanan, el oyalayıcı uygulamaların yanı sıra ay çöreği, paskalya çöreği, mekik, mini pizza, yaprak galeta gibi temel pastane çeşitlerine ait son derece rafine 10 tatlı 2 tuzlu 12 temel çalışma öğreniliyor.
Yaş pasta, ekmek, çikolata da Coccolat’ta eğitimi verilen derslerden.
http://www.coccolat.com/

Haber : Burçe Beril TUZCU
Alıntı: http://www.foodinlife.com.tr/dosya.php?hid=24
 
 
 
 
Bu yazı Pastacılık Mesleği ve Kursları.. içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s