Pastacılıkta Malzemeler

Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

. YENİ WEB SİTEMİZDE YENİ MAKET PASTA RESİMLERİMİZ VE %30 İNDİRİM KAMPANYAMIZ İLE HİZMETİNİZDEYİZ.
Html KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml KodlarHtml Kodlar

     Maket Butik Pastalarımızın Malzemelerinden Bazıları;

      Nişan ve Düğün organizasyonları ile bu organizasyonları sizin için yapan büyük restaurantlar, diğer organizasyon firmaları, film ve dizi çekimleri gibi maket pastanın kullanıldığı her yerde Maket Butik Pastalar ve her türlü tasarım sizi yansıtırken diğerlerinden bir başka fark oluşturuyor..

 Şeker Hamuru Nedir?

       Şeker hamuru ,pasta kaplamakta kullanılan, pudra şekeri bazlı, yenilebilir bir hamurdur.Evde malzemelerle kolaylıkla hazırlanabildiği için marzipan yerine tercih edilmektedir..

 Modelleme Hamuru Nedir?

        Modelleme hamuru şeker hamurunun bazı sabitleyici maddeler katılmış halidir. Hazırladığınız modellerin şeklini koruyabilmesi, bozulmaması için, pastayı kapladığınız hamurdan farklı olarak, tylose-c veya kitre ekleyerek, sadece modellemede kullanacağınız bir hamur elde edersiniz. Yalnız bu aşamada dikkat etmeniz gereken bir nokta, sabitleştirici maddeleri ekleyerek hazırladığımız modelleme hamuru çok çabuk kurur. Yani hemen şekil vermeli, hamuru bekletmemelisiniz.

 Kaplama Hamuru Nedir?

         Şeker hamuru yumuşatılarak açılacak kıvama getirilir. Hamuru açmak için mermer tezgahta rahatlıkla çalışabilirsiniz. Veya hamur açma matlarından edinebilirsiniz. Hamuru açacağınız alana pudra şekeri veya nişasta serperek hamurun yapışmasını önleyebilirsiniz. İstediğiniz ebatta açtığınız hamuru dikkatlice tezgahtan kaldırarak pastanızın üzerini kaplayabilirsiniz..

Alıntıdır. 

 Pasta  Süsleri

        Pasta süslemelerinde kullanılan şekerlemeler; şeker ve glikozun veya sadece şekerin pişirilmesinden sonra sitrik asit, tartarik asit veya potasyum bitartarat ilave edilerek kestirilmesi sonucu oluşan hamura, üretilecek ürünün çeşidine göre süt, süt tozu, yağ ve aroma gibi maddelerin eklenmesi ve şekillendirilmesi sonucu elde edilen gıda maddeleridir.

         Şekerleme yapımında kullanılan şeker; şeker kamışının ve şeker pancarının özel yöntemlerle işlenerek rafine edilmesi ile elde edilir. Kullanılan bir diğer madde ise mısır nişastasından elde edilen ve özel bir yöntemle elde edilen glikozdur. Glikoz şekerin kristalize olmasını önler, işlenmesini kolaylaştırarak, düzgün şekillenmesine yardımcı olur.

 Yenilebilir Parıltı Pulları

        Değişik akasya ağacı türlerinden elde edilebilen bir tür sakızdan üretilen bu pulların en önemli özelliği erimemesidir (230oC’ye kadar). Naneli sakızların içindeki mavi yeşil tanecikler de bu bahsedilen pullardandır. Bir çok renk seçeneği vardır, ayrıca gıda endüstrisinde daha başka alanlarda da kullanımı mevcuttur. Mesela ekmek yapımında, patates cipslerinde, içeceklerde, dondurmalarda, çikolatalarda ve şekerlemelerde yenilebilir parıltı pulları kullanılır. Türkiye’de yeni kullanılmaya başlanan bu pullar artık pasta malzemesi satan birçok işletmede raflarda yer almaya başlamıştır.

 Süsleme Şekerleri

         Süsleme şekerleri çeşitli şekillerde yapılabilmektedir. Yapımı normal şekerleme tarzında olup farklı renklere sahiptir.Küçük çubuklar (jimmies), minik yuvarlak toplar (non pareils), bebek objeleri, kalpler, çiçekler, kelebekler, harfler, arabalar, sayılar ve hayvanlar gibi şekilleri mevcuttur. Ayrıca bu tarz şekerlemeleri çikolatadan yapmak da mümkündür.

  Metalik Drajeler (Arjantin Şekeri)

          Bu tür dışı metal görünümlü top şeklinde drajelerin içi her ne kadar şekerden yapılsa da, dışındaki metal görünümü sağlamak için az miktar da olsa ağır metal kullanılmaktadır. Bu yüzden pek çok ülkede yenilebilir kategorisinden çıkarılmıştır. Sadece süsleme amaçlı kullanılmasına karar verilmiştir.

  Yenilebilir İnciler

             Pasta ve tatlılarda zarif bir süsleme öğesi olarak kullanılan yenilebilir incilerin yapımında sert şeker ve yenilebilir parıltı tozu kullanılmaktadır. Çeşitli boyutlarda yapımı mevcuttur. Düğün pastalarının vazgeçilmez süslerindendir.

  Kum Şeker ve Kristal Şeker

           Kum şeker toz şekere nazaran daha kalındır ve toz şekere göre daha geç erir. Kristal şeker ise normal taneli kamış ve pancar şekerinden meydana gelmektedir. Taneli olarak ya da preslenerek hazırlanır. İki çeşitte hem tat hem de renk katmak amacıyla pastalarda kullanılır.

   Tel Şeker

         Kaynama sonucu giderek katılaşan ve ince tel şeklini alan bir tür süsleme şekeridir. Tel şeker suyun ve tartar kreminin çatlama noktasındaki sertliğe ulaşana kadar ısıtılmasıyla elde edilmektedir. Pasta ve çeşitli tatlılarda süsleme unsuru olarak kullanılmaktadır.

 Pasta Süslerini Nereden Satın Alabiliriz?

         Hammaddeler.com online mağazasından 7 gün 24 saat, kredi kartınızla vadeli olarak ya da banka havalesi ile peşin olarak, neşeli şekerler, yenilebilir pullar ve inciler gibi pasta süsü çeşitlerinden satın alabilirsiniz. (Hammaddeler.com’dan satın aldığınız hammaddelerde vade sürenizi işletmenizin finansal şartlarına göre tamamen siz belirlersiniz.)

Alıntı: http://www.hammaddeler.com/index.phpoption=com_content&view=article&id=4108&Itemid=338
 
 

 Pastacılık Malzemeleri ile İlgili Diğer Yazılar ; 

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s